Behøver du sanntidsinforamsjon?

Nei, det er det definitive rådet fra John Peter Tollefsen, daglig leder i AksjeNorge. Tollefsen, kjent fra TV 2s "Fredagsbørsen", gir følgende råd til DinSides lesere:

Publisert

- Så lenge du ikke kaster deg med hud og hår inn i markedet og blir en dagtrader, er 15 minutters forsinkelse på kurser og informasjon mer enn godt nok, mener Tollefsen.

Etter at Oslo Børs gjorde denne type informasjon gratis, tilbyr alle nettmeglerne dette som en del av sitt produkt.

- Skal du begynne å betale for sanntidsinformasjon minsker dine sjanser til gevinst, sier han, men understreker at den aktive trader selvfølgelig vil ha utbytte av både sanntidskurser og dybdeinformasjon (oversikt over ordrebøkene i sanntid).

Sanntidsinformasjon og push-teknologi

Tidligere har sanntidskurser bare vært tilgjengelig til priser som bare mer eller mindre profesjonelle aktører i aksjemarkedet kunne betale. Ved å betale noen hundrelapper ekstra i måneden leverer flere av nettmeglerne sanntidskurser og andre tjenester som historiske kurser og ordreboken til de ulike aksjene.

Men det er forskjell også på sanntidsinformasjon:

Noen meglere leverer sanntidskurser ved hjelp av såkalt "push"-teknologi. Her får du kursene automatisk oppdatert på skjermbildet ditt, du slipper å trykke på "reload" knappen på nettleseren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer