Norgesgruppen

Bekrefter «krymping»

Forklarer størrelsesforskjellen på produktet.

KRYMPET: First Prices fiskepinner har gått fra 750 gram til 450 gram, men er prisen fortsatt den samme? Foto: Magnus Gjestrum Larsen
KRYMPET: First Prices fiskepinner har gått fra 750 gram til 450 gram, men er prisen fortsatt den samme? Foto: Magnus Gjestrum Larsen Vis mer
Publisert

Fenomenet «krympflasjon» har tidligere fått mye oppmerksomhet på sosiale medier. Det skyldes blant annet at flere har merket at matproduktet har blitt mindre og krympet, samtidig som prisen har blitt høyere.

På det norske Reddit-forumet er det mange som lurer på om First Prices fiskepinner har lidd samme skjebne. I forumet hevder flere at produktet som nå er 450 gram, både var 750 gram og billigere tidligere.

Har krympflasjonen nærmest halvert innholdet? Vi stilte spørsmålet til Norgesgruppen-eide Unil AS som står bak produktet.

Foto: Magnus Gjestrum Larsen
Foto: Magnus Gjestrum Larsen Vis mer

- Det stemmer at First Price fiskepinner nå kommer i mindre forpakning. Produktet har ny leverandør, og denne kunne bare levere 450 grams forpakning, som tilsvarer øvrige fiskepinneprodukter i handelen, forteller Kine Søyland, kommunikasjonssjef i Norgesgruppen, til DinSide.

Om en eventuell prisøkning kommer hun med følgende svar:

- Parallelt med at produktet fikk ny forpakning økte vi også fiskeandelen fra 59 til 65 prosent, og dette påvirker nok kiloprisen noe. Kjedene våre setter sine egne priser, og det er ofte kampanje på denne typen produkter, så utsalgsprisen vil kunne variere.

- Er det vanlig at produktene krympes?

- Det er ikke uvanlig at produkter endrer størrelse. Det kan være fordi man endrer emballasje, bytter leverandør, ser at en annen pakningsstørrelse i større grad svarer på kundenes behov etc. Generelt vil jeg anbefale kundene å følge med på kilopris og enhetspris. Da kan man ta et bevisst valg om å kjøpe det produktet som best svarer til eget behov.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer