Bekymrer du deg for mye?

Blir du redd for at du er alvorlig syk hver gang du hører om en ny sykdom? Dette kan hjelpe.

Publisert
Sist oppdatert

En mann fikk vondt i ryggen, men siden han hadde spilt tennis samme uke, tenkte han at han hadde gjort en feil bevegelse i løpet av økten. Men smerten forsvant ikke, og han dro til legen. To uker senere gikk han vite at han hadde kreft.

SkremselshistorierDu har sikkert hørt en lignende historie, og sannsynligheten er stor for at det er oppspinn. Når vi hører den, gjør det med ett litt mer vondt i ryggen enn tidligere, og smerten i hodet er litt verre enn før. Du kan jo ikke vite om smerten egentlig er alvorlig? Kanskje bør du dra til legen allerede i morgen, bare for å få det bekreftet?

- Det er mange mennesker som føler at de må til legen for sikkerhets skyld, sier doktor Cosmo Hallstrom til Society Guardian.

Leger oppfordrer oss til å finne tegn til alvorlige sykdommer tidlig, og derfor tar mange et eller flere mer eller mindre unødvendige legebesøk - bare for å være sikre. Har vi rett og slett blitt for bekymret for helsen vår?

Gener og erfaring- Når vi har eksmpler på venner eller famile som blir syke eller dør, har det sterk innflytelse på deg. Folk reagerer forskjellig, avhengig av personlighet. Noen blir veldig interesserte i detaljene rundt sykdommen, og blir engstlige og prøver å redusere risikoen for å få sykdommen selv. Andre holder det ute, og later som om ingen ting slik vil skje med dem. Bekymrer du deg for mye, bør du slappe av mer. Dersom du aldri bekymrer deg, er det kanskje for lite, sier doktor Adrian Edwards til Society Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.