Kjøp på kreditt

Bekymret for black friday

Forbrukerminister Kjell Ingolf Ropstad deler sine beste black friday-råd, og NetOnNet-sjefen forteller hvilke tilbud kundene vil ha.

USUNT FORBRUK: Kjell Ingolf Ropstad er barne- og familieminister, men også forbrukerminister. Han er bekymret over hva lite gjennomtenkt black friday-handel på kreditt kan gjøre med gjeldsgraden i norske husholdninger og barnefattigdom. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix.
USUNT FORBRUK: Kjell Ingolf Ropstad er barne- og familieminister, men også forbrukerminister. Han er bekymret over hva lite gjennomtenkt black friday-handel på kreditt kan gjøre med gjeldsgraden i norske husholdninger og barnefattigdom. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er under ett døgn til black friday braker løs, og flere vil nok sitte oppe i natt opplyst av dataskjermen, for å sikre seg billige forbruksvarer akkurat når klokka bikker midnatt og før alle godbitene forsvinner.

Men, ikke gå på en black friday-smell. Et kjøp på kreditt som du egentlig ikke har råd til, kan fort ende opp med å spise opp rabatten når de dyre rentene begynner å løpe.

Eksperter på privatøkonomi har tidligere illustrert hvordan en ubetalt kredittkortregning kan bli over 20.000 kroner dyrere på tre år.

Forbrukerministeren advarer

Én annen som uttrykker bekrymring for black friday-shopperne er barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad, som også er forbrukerminister.

- Mange håper på å gjøre et røverkjøp i forbindelse med Black Friday, men det er lett å la seg rive med av gode tilbud, særlig hvis regningen først kommer senere, sier Rostad til Dinside.no.

- For å ikke havne i kredittkortfellen, må du huske å betale kredittkortregningen i tide. Gjør du ikke det, kan black friday kan bli en svært dyr affære, fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer