Bekymret: - Ta kontakt!

Realiteten har begynt å gå opp for mange nordmenn.

DYRT: Flere sliter med å betale for seg. Nå kommer inkassosleskap med en oppfordring. Foto: NTB
DYRT: Flere sliter med å betale for seg. Nå kommer inkassosleskap med en oppfordring. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konsumprisindeksen havnet på 6,4 prosent i juni, mens kjerneinflasjonen er rekordhøy for andre måneder på rad. Ifølge Marius Gonsholt Hov risikerer man nå et rentetopp på 4,5 prosent, sier sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken til Børsen.

Nå roper inkassoselskapet Kredinor varsko om tiden som kommer framover.

- Vi er mest bekymret for småbarnsfamiliene, spesielt de som nylig har kjøpt bolig eller etablert familie. For aldersgruppen under 33 år ser vi en økning på 15–20 prosent sammenlignet med fjoråret når det gjelder inkassosaker, og dette har åpenbart en sammenheng med prisvekst og stadig høyere rente, sier Klaus-Anders Nysteen, administrerende direktør i Kredinor i en uttalelse.

Styringsrenta ble sist satt opp 22. juni og vil tre i kraft fra august.

Kredinor rapporterer en moderat økning i antall inkassosaker, men trenden er at det er større saker som nå går til inkasso som for eksempel boliglån og billån.

- Som inkassoselskap er vår viktigste oppgave å gjøre det enklere for kundene og ikke legge ytterligere byrder på dem. Hvis du opplever utfordringer med å betale regningene, anbefaler vi at du tar kontakt med oss for å se på ulike løsninger og etablere en gjennomførbar betalingsordning, sier Nysteen.

Han påpeker at økningen ikke er dramatisk men at enkelte grupper gir grunn til bekymring. Her er det barnefamilier med gjeld som peker seg ut.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer