Bensin til 30 kroner literen

Velgeropprør, bosetting som på 50-tallet og 2,5 ganger så mye busstrafikk. Dette kan bli resultatet, dersom bensinprisene stiger til 30 kroner literen.

Publisert
Sist oppdatert

- Bensinpriser opp i 30 kroner? Har dere røyket sokkene deres?

Vi fikk mange vantro tilbakemeldinger da vi i 2005 så nærmere på et tenkt, ekstremt scenario: Hvordan Norge ville kunne komme til å se ut, dersom bensinprisene kom opp i 30 kroner per liter.

Les saken: Bensin til 30 kroner - bli med på en guidet tur (2005)

Nå er drivstoffpriser opp i 30 kroner literen plutselig ikke fullt så utenkelig lenger. Bensinprisene kan komme opp i 17 kroner om ett år, og 32 kroner i løpet av et par år, meldte NA24.no i forrige uke.

For fem år siden sa instituttsjef ved Transportøkonomisk institutt (TØI), Lasse Fridstrøm, til DinSide:

- En slik pris ville få stor betydning for biltrafikken, det er det ingen tvil om. Men vi har ingen erfaring på området, fordi vi aldri har hatt så høy pris. Det vi vet er at en 10 prosents økning i bensinprisen, minsker bilbruken med 1-2 prosent på kort sikt, og kanskje 3 prosent på lang sikt. Men her er det jo snakk om en tredobling av prisen, så konsekvensene ville bli store, kanskje 20-30 prosent redusert biltrafikk eller mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer