Bensinkortene: Tallenes tale

De største selskapene tilbyr relativt like kortsystemer. Men forskjellene er der.

Publisert

De fleste kan skaffe seg kredittkort hos bensinselskapene. Men det er forskjell på hva du får av rabatter, bonuser og kredittbetingelser.

Bensinkort som gir kreditt
SelskapKortKredittRabatt per literBonusAnnet
EssoPersonkortinntil 45 dager10 øre--
FinaClub Kredittinntil 50 dager11 øre-gjelder også Smart
Hydro-TexacoPersonkortinntil 50 dager10 øre-kreditt gjelder også Uno-X
JetKredittkortinntil 35 dageringen--
ShelleuroShell2 til 3 dager-10 øre (Trumf)beløp trekkes automatisk av din konto
StatoilPersonkortinntil 45 dager-10 øre (Domino)Bonus 30 øre for gullkunder
Oversikten viser de kortene som ikke koster noe, og som ikke krever medlemsskap i andre organisasjoner

Esso

Bensinkortene: Tallenes tale

Esso har ingen kontant- eller bonuskort. I tillegg til sitt eget personkort, kan medlemmer av diverse organisasjoner få bonuser eller rabatter på Esso-stasjonene.

Personkort
Dette er Esso-kjedens kredittkort. Det er gratis og gir 10 øre i rabatt per liter. Rabatten trekkes fra pumpeprisen, men dette vil endres i nær fremtid. Da vil selskapet operere med en veiledende pris som rabatten trekkes fra. Kortet gir inntil 45 dagers kreditt. Regningen betales den 15. påfølgende måned, og du kan velge mellom faktura og autogiro. Kortet gir også rabatt på andre varer og tjenester som selges på stasjonene.

Organisasjoner
Alle kan strengt tatt bli medlemmer av Forbrukersamvirket, NAF og Røde Kors. Er du en av disse får du også rabatter og bonuser hos Esso.

Medlemmer av Forbrukersamvirket får 20 øre bonus per liter drivstoff. Dette utbetales sammen med øvrig utbytte i januar hvert år. Det koster ikke noe å være medlem her, men du betaler et innskudd på 300 kroner som du får igjen når du avslutter medlemskapet.

NAF-medlemmer får kreditt hos Esso. Den må betales med autogiro. I tillegg kan man velge mellom 15 øre per liter i rabatt eller bonus. Velger man bonus utbetales den en gang per år.

Er du medlem av Røde Kors får du også avslag på drivstoff hos Esso. 15 øre per liter utbetales til deg i form av bonus en gang per år.

Fina og Smart

Bensinkortene: Tallenes tale

Norske Fina er overtatt av Shell, og opererer nå som datterselskap. I løpet av ett par år vil Fina-navnet være borte, og stasjoner og organisasjon vil bli integrert i Norske Shell. Finas kjede av lavprisede og ubetjente stasjoner, Smart, følger også med på kjøpet. I perioden før endelig overtakelse har Fina andre tilbud til sine kunder enn Shell. Disse kortene kan også benyttes på Smartstasjonene med samme kreditt og rabatter som gis ved Fina-stasjoner.

Club Kreditt
Finas kredittkort er gratis, og gir inntil 50 dagers rentefri kreditt. Du betaler den 20. måneden etter bruk. Du kan velge om du vil betale med autogiro eller om du vil ha faktura tilsendt. Kortet gir 11 øre rabatt per liter drivstoff. Rabatten trekkes fra pumpeprisen. Kortet gir i tillegg andre rabatter på varer og tjenester som selges på stasjonene.

Club Kontant
Finas kontantkort gir i likhet med kredittkortet 11 øre rabatt på pumpepris.

Hydro-Texaco og Uno-X

Bensinkortene: Tallenes tale

En aktiv kjede, også på Internett. I tillegg til egne rabatter og bonuser, får medlemmer i Falken og Forbrukersamvirket rabatt. Uno-X er Hydro-Texacos ubetjente lavprisstasjoner. Hydro-Texacos kredittkort kan benyttes her, men du får ikke rabatt eller bonus.

Personkort
Kjedens personkort er gratis og gir inntil 50 dagers rentefri kreditt. Du kan velge om du vil betale den 10.,15. eller 20. måneden etter bruk. Regningen må du betale via autogiro. Kortinnehaveren kan få kreditt på alle stasjonens varer. På drivstoff gis en rabatt på 10 øre per liter, og den trekkes fra pumpeprisen på fylletidspunktet.

Årsbonus
Dette kortet kan brukes til å samle bonus. Du betaler som vanlig ved stasjonen, og får 10 øre per liter i bonus, utbetalt en gang i året.

Hydro-Texaco Mastercard
I tillegg til å være et kredittkort for varer du kjøper på bensinstasjonen, kan kortet brukes som andre kreditt- og minibankkort til kontantuttak og andre kjøp både innenlands og utenlands. Kortet koster 190 kroner per år, og gir ellers samme rabatt som personkort. Rentefri kredittid er inntil 45 dager.

Organisasjoner
Betalende medlemmer av Forbrukersamvirket og Falken får bonus eller rabatt hos Hydro-Texaco. Medlemmer av Forbrukersamvirket får 27 øre per liter drivstoff i bonus. Denne utbetales sammen med annen opparbeidet bonus i begynnelsen av neste år. Du kan også velge å få dette trukket fra på fakturabeløpet dersom du har personkort. Det samme gjelder medlemmer i Falken, men disse får 25 øre i rabatt eller bonus per liter.

Jet

Bensinkortene: Tallenes tale

Denne kjeden består kun av ubetjente stasjoner som har som mål å være billigere enn konkurrentene. Kjedens stasjoner er for eksempel stadig av de billigste på DinSides daglig oppdaterte bensinprisoversikt.

Kredittkort
Kortet gir ingen rabatt eller bonus. Det er gratis, og gir inntil 35 dagers rentefri kreditt. Du kan betale ved forfall den 5. i hver måned, enten ved autogiro eller ved faktura.

Shell

Bensinkortene: Tallenes tale

Norske Shell har overtatt Norske Fina, men kjører foreløpig med andre tilbud til sine kunder. Brukere av Trumf-kortet kan her få bonuspoeng.

euroShell
Shell-kjedens betalingskort er gratis i bruk. Ved bruk av kortet belastes din konto to til tre dager etter at du har handlet. Du får bonus på flere av stasjonenes varer og tjenester. I tillegg gir kortet deg 10 øre bonus per liter drivstoff. Bonusen utbetales en gang hvert år. Dersom du har Trumf-kort (koster 39 kroner i anskaffelse) kan bonusen registreres her. Da kan du ta den ut når du selv måtte ønske det.

Kredittkort
Shell tar 150 kroner i årsgebyr for sitt kredittkort. Dette gir inntil 55 dagers rentefri kreditt, og du kan velge om du vil belastes den 15., 20. eller 25. neste måned. Betingelsene er ellers som for euroShell.

Statoil

Bensinkortene: Tallenes tale

Denne "helnorske" stasjonskjeden kan tilby rabatter og kreditt i likhet med konkurrentene.

Personkort
Statoils kredittkort er gratis og gir inntil 45 dagers rentefri kreditt. Du kan velge mellom flere faktureringsdatoer. Du kan også velge om du vil betale med autogiro eller vanlig giro. Kortet kan brukes til å kjøpe alle stasjonens varer på kreditt. Du får i tillegg 10 øre bonus per liter drivstoff (30 øre dersom du handler svært mye drivstoff og slik blir gullkunde). Bonusen kan knytes til dominokortet (gratis), og da får du også dominopoeng på andre varer du handler på stasjonen. Dominobonus kan tas ut når du ønsker det.

Verdenskort
Kortet gir samme rettigheter som personkortet, men du har i tillegg Diners-kort innbakt med de muligheter og fordeler det gir for handel på kreditt og kontantuttak i hele verden. Dette kortet har et årsgebyr på 125 kroner.

Konklusjon

Med moralen om å unngå lojalitetsfellen friskt i minne, forsøker vi likevel å kåre de beste bensinkortene:

Er du medlem av Forbrukersamvirket og samtidig har et personkort fra Hydro-Texaco, får du hele 27 øre rabatt per liter. Denne rabatten trekkes fra pumpeprisen, og du kan velge å få det som rabatt fremfor bonus (som vanligvis utbetales kun en gang i året hos Forbrukersamvirket). Det er bare gullkunder hos Statoil som får et bedre avslag enn dette. Når Hydro-Texaco i tillegg opererer med inntil 50 dagers kreditt, også på Uno-X stasjonene, er det vanskelig å matche dette korttilbudet.

Er du ikke medlem av noen av de organisasjonene som gir deg rabatter, er det mest å hente hos Fina. Også Finas kredittkort har rentefri kreditt i inntil 50 dager. I tillegg får du ett øre mer i rabatt av pumpepris enn det som er vanlig hos de andre selskapene. Når denne rabatten i tillegg gjelder hos billigkjeden Smart, er dette også et meget godt tilbud.

Men husk altså: Det er sluttprisen som teller, ikke størrelsen på bonuser og rabatter!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer