Bensinprisene til værs

Bensinprisene har steget med nesten en krone literen på et halvt år. Vi har kuttet prisene, sier oljeselskapene. Våre tall viser at priskuttene er små.

Publisert
Sist oppdatert

- De høye prisene skyldes økning i råoljeprisen som følge av uro i Midt-Østen samt høy dollarkurs, men nå har vi på grunn av sterk krone og lavere dollarkurs satt ned de veiledende prisene med 42 øre siden april, sier Erik Bagle, informasjonssjef i Esso Norge.

Mindre enn du tror

DinSides bensinprisstatistikk viser at de reelle prisene har gått ned under halvparten av dette, fra 9,01 til 8,88 kroner per liter i dag - altså bare 13 øre literen.

Det skyldes høye priser i områder med liten konkurranse, særlig der det ikke finnes automatstasjoner. Bagle mener slike ulikheter vil vedvare.

- Framover får vi større forskjeller i prisene mellom byene og distriktene, og markerte svingninger i bensinprisene generelt, sier Bagle.

Jeg vil se stigningen i bensinprisene

Drastisk

Vanligvis stiger bensinprisene i disse tider. Om våren kjører vi mer bil. Følgelig stiger etterspørselen etter bensin, og bensinen blir dyrere. Lav dollarkurs taler likevel for lavere priser, mens utviklingen i Israel/Palestina er vanskelig å forutse.

Tallene i DinSides bensinprisstatistikk viser en krystallklar prisvekst. Mot slutten av 2001 var bensinprisene rekordlave - 27269">under 7,50 kroner per liter. Siden den gang har prisene steget og steget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer