Bensinpriser med mobil

DinSide åpner idag for å oppdatere bensinpriser med tekstmelding fra mobiltelefon. Det er den første slike tjenesten vi kjenner til.

Publisert

Det er riktignok allerede tjenester hvor f.eks. selgere rapporterer hyllefylling og salgstall til sentrale datamaskiner via tekstmelding over mobiltelefon. Men det siste leddet - at rapportene legges direkte ut på internett uten noen manuell behandling - finnes etter hva vi kjenner til ikke noen andre steder.

To koder og en pris

Tjenesten benytter Telenor Proffinfo, og er tilgjenglig for alle abonnenter av Telenor Mobil - unntatt de som har kontantkort.

Alle bensinstasjonene i DinSides database er tildelt en kode på to bokstaver. Også bensinprisrapportørene har en personlig identitetskode på to bokstaver. De kan nå sende en tekstmelding til telefonnummer 1991 som begynner med B for bensin. Deretter kommer en kode for stasjonen, en for rapportøren og så prisen på 95 oktan blyfri bensin.

Når man sender meldingen, blir koden B sjekket mot telefonnumre i telenors database. Når man finner et telefonnummer som er tilmeldt tjenesten B, vet datamaskinen at den skal sende koden videre til DinSide. Her blir den tolket og lagt rett ut på internett. Det hele tar noen få sekunder (men av andre årsaker kan det ta inntil ti minutter før den nye prisen synes).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer