Strømprisen synker:

Benytt sjansen til å bruke denne!

Benytt sjansen til å ta deg en dusj og sette på vaskemaskina. I morgen blir strømprisen enda lavere!

SAMVITTIGHETSLØS DUSJ: Er det lenge siden du har tatt deg en god og lang dusj uten dårlig samvittighet? I morgen får du en gyllen mulighet! Da koster en vanlig dusj «bare» 12 kroner. Foto: Ben Bryant / Shutterstock / NTB
SAMVITTIGHETSLØS DUSJ: Er det lenge siden du har tatt deg en god og lang dusj uten dårlig samvittighet? I morgen får du en gyllen mulighet! Da koster en vanlig dusj «bare» 12 kroner. Foto: Ben Bryant / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det lenge siden du har tatt deg en god og lang dusj uten dårlig samvittighet?

Etter en desember-måned med strømrekorder som perler på ei snor, så er det godt å se at pila begynner å peke andre veien.

Vi begynte å se tendenser til at strømprisene i Sør-Norge sank allerede onsdag i forrige uke - da prisene landet på 328 øre i snitt.

Strømprisen falt i romjula

Men det var først denne uka at prisene virkelig begynte å falle. Vi startet romjulsuka med strømpriser på 225 øre inklusiv moms mandag.

Alle prisene inkluderer moms, men ikke nettleie eller andre avgifter.

Tirsdag falt strømprisen i Sør-Norge ytterligere, og landet på 184 øre. Nå kan vi melde at morgendagens strømpriser bringer enda mer gledelige tall.

VASKEMASKIN: Med variert bruk av vaskemaskin, bruker du i snitt 0,83 kWt per vask, ifølge strøm.no. Torsdag betyr det 1,8 kroner per vask. Foto: Monkey Business Images / Shutterstock / NTB
VASKEMASKIN: Med variert bruk av vaskemaskin, bruker du i snitt 0,83 kWt per vask, ifølge strøm.no. Torsdag betyr det 1,8 kroner per vask. Foto: Monkey Business Images / Shutterstock / NTB Vis mer

Vi må nemlig helt tilbake til 15. desember for å finne en strømpris lavere enn i morgen. Da var strømprisene helt nede på 163 øre inklusiv moms.

Nede på 174 øre

Torsdag vil strømmen koste 174 øre per kWt, inklusiv moms. Det viser tall fra strømbørsen NordPool som fastsetter strømprisen en dag i forveien.

For Molde, Trondheim og nordover blir strømprisen 68 øre inklusiv moms. For dem som ikke betaler moms for strømmen lengst nord, blir prisen altså 54 øre.

Selv om 174 øre ligger høyt over regjeringens magiske 70-øres grense, er det likevel rene «røverkjøpet» i forhold til månedens aller verste dag:

Den 21. desember lå strømprisen på vanvittige 494 øre (!). Aller dyrest var strømmen mellom 17 og 18. Da kostet strømmen 766 øre per kilowattime - inkludert nettleie passerte den åtte kroner.

Torsdag er det dermed bare å benytte seg av muligheten til å ta seg en velfortjent lang dusj, eller sette på noen ekstra maskiner med klær.

Aller billigst er strømmen mellom klokka 02-03 natt til torsdag. Da må du «bare» ut med 148 øre per kWt inkludert moms.

Dusj for 12 kroner

Dyrest blir strømmen mellom klokka 17 og 18, da du må hoste opp 188 øre per kWt. Men skal du regne ut hvor mye det koster for deg å bruke ulike apparater, må du huske på å legge til nettleie og avgifter.

For kunder hos Elvia, som leverer strøm til rundt to millioner mennesker i Innlandet, Oslo og Viken, utgjør nettleie og avgifter 44,8 øre.

STRØMUTGIFTER: Frykter du en sjokkregning som følge av dyr strøm? Med enkle grep i hverdagen kan du bidra til å senke strømutgiftene noe. Video: Berit B. Njarga. Voice: Embla Hjort-Larsen. Klipp Tobias Fjeldvang Vis mer

Men et vanlig dusjhode bruker du 160 liter vann på 10 minutter, mens en sparedusj bruker omtrent halvparten: 80 liter på en 10 minutters dusj.

Har du et vanlig dusjhode gir det et forbruk på cirka 5,6 kWt for 10 minutter, mens et sparedusjhode gir et forbruk på omtrent 2,8 kWt.

Det betyr at dersom du har et vanlig dusjhode og tar deg en 10 minutters lang dusj torsdag, så vil det koste deg omtrent 12 kroner.

Vaskemaskin

Du kan fremdeles spare en del ved å tenke på når du dusjer.

Når du dusjer, tapper du varmtvannsberederen for vann, og da fylles den med kaldt vann som må varmes opp igjen i timene etter at du har dusjet.

Dette tar litt tid, så i disse dager, når det koster så mye for strømmen enkelte timer av døgnet, gjør du lurt i å holde deg unna strømtoppene.

Med variert bruk av 40-, 60- og 90-gradersvasker beregner strøm.no at en vaskemaskin i snitt bruker 0,83 kWt per vask.

STRØMFORBRUK: Med disse enkle grepene kan du "hacke" ditt eget strømforbruk. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Torsdag vil det utgjøre en kostnad på én krone og 81 øre, inkludert nettleie og avgifter.

Fem kroner for tørketromling

Tørketrommelen bruker mer strøm. Her oppgir samme kilde 2,4 kWt per runde, eller da rundt en femmer på torsdag.

Om du ikke orker å regne selv, kan du bruke vår geniale strømkalkulator, så regner vi ut alt for deg.

Bare plott inn dagens strømpris så nærme du kommer.

Husk på at strømprisene som er oppgitt i denne saken er inklusive moms, slik at du ikke trenger å plusse på annet enn nettleie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer