Ber 2,8 millioner nordmenn velge digital postkasse

Vil du ha digital post fra det offentlige? Nå ber Difi deg velge e-Boks eller Digipost.

E-BOKS ELLER DIGIPOST? Du kan velge en av disse to tjenestene for å få tilsendt post digitalt fra det offentlige. Foto: E-BOKS
E-BOKS ELLER DIGIPOST? Du kan velge en av disse to tjenestene for å få tilsendt post digitalt fra det offentlige. Foto: E-BOKS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2014 ble det bestemt at kommunikasjon mellom det offentlige og oss nordmenn, i hovedsak skal være digital.

Dette innebærer å velge mellom to tjenester for digital post: e-Boks eller Digipost.

Digital post fra det offentlige

Innen første kvartal av 2016 må alle statlige virksomheter ha gått over til denne formen for post. Hovedårsaken til at vanlig e-post ikke skal benyttes av det offentlige til dette formålet, er at det ikke er sikkert nok.

For privatpersoner er det ikke satt noen frist, og dermed kan du fortsatt velge om du vil motta informasjon digitalt, eller fortsette å motta post i postkassa, som før.

Men skal du kunne motta viktige brev fra det offentlige digitalt, må du ha digital postkasse.

- Vi jobber med å få innbyggerne til å velge digital postkasse. Vi tror det er en fordel for innbyggerne å få all informasjon på ett sted, sier Hege Andersen i Direktoratet for Forvaltning og IKT (Difi) til Dinside.

LES OGSÅ: Dette er IKKE en e-post fra posten!

Ber 2,8 millioner innbyggere velge digital post

Ettersom det slett ikke er alle som har tatt i bruk en digital postkasse så langt, vil de dette gjelder nå få en e-post fra staten om å velge enten e-Boks eller Digipost.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer