Ber 30 banker skjerpe seg

Forbrukerrådet ber 30 banker synliggjøre opplysninger rundt lånekostnader bedre.

Skriver brev: Forburkerombud Bjørn Erik Thon har skrevet brev til banker som har mangelfulle nettsider.
Skriver brev: Forburkerombud Bjørn Erik Thon har skrevet brev til banker som har mangelfulle nettsider. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Finansportalen varslet oss for en tid siden om at et tredvetalls banker hadde mangelfulle prisopplysninger på nettsidene sine, sier juridisk rådgiver Frode Arnesen hosForbrukerombudet. - Vi har nå sendt disse et brev, der vi ber om at dette rettes opp innen 1. oktober.

Store banker som Nordlandsbanken og Fokus Bank er blant dem Forbrukerombudet nå ber gjennomgå sine nettsteder. Mangelfulle prisopplysninger er brudd på reglene for prisopplysninger og markedsføring av lån.

Forbrukerombudet har undersøkt informasjonen som gis på norske bankers hjemmesider. Konklusjonen er at enkelte banker utelater informasjon som er nødvendig for at forbrukerne skal kunne orientere seg i markedet.

Arnesen understreker at bankene som mottar brevet ikke nødvendigvis bryter med reglene. - Det kan være de ikke har priser rett og slett fordi de ikke tilbyr produktet lenger, sier Arnesen, og nevner fastrentelån som eksempel.

Forbrukere bør kunne sammenligne lånetilbud fra de ulike bankene, skriver Forbrukerrådet i en pressemelding. Derfor er det nødvendig med korrekte opplysninger på hjemmesidene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.