Ber bankene endre BSU2-vilkår

Bankene har ulovlige bruddgebyrer for å avslutte avtalene, mener Forbrukerombudet.

BSU2? Flere av bankene tilbyr såkalte BSU2-kontoer, men vilkårene er ulovlige, mener Forbrukerombudet. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BSU2? Flere av bankene tilbyr såkalte BSU2-kontoer, men vilkårene er ulovlige, mener Forbrukerombudet. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerombudet ber 50 banker endre vilkårene for såkalte BSU2-kontoer. Årsaken er at bankene har ulovlige bruddgebyrer for å avslutte avtalene, skriver de i en pressemelding.

Les også hvorfor du ikke bør la pengene stå på konto

Krever at bankene fjerner bruddgebyrer

Som kjent er BSU en svært gunstig spareform for de under 34, både på grunn av høye renter og ikke minst skattefradraget. Mange banker tilbyr og såkalte BSU2 eller BSU+-kontoer for videre sparing, hvor kundene får samme rente som på BSU-kontoen - men ingen skattefradrag.

Nå har Forbrukerombudet gått gjennom vilkårene til slike BSU2-produkter i 50 av landets banker, og har funnet ut at mange har vilkår som åpner for ulovlige bruddgebyr.

De sier videre at Finansavtaleloven har strenge regler for når man kan kreve gebyr for å avslutte en konto.

- Mange BSU2-kontoer gir betydelig lavere renter etter at man har passert en viss alder. Bankenes bruddgebyr kan dermed føre til at forbrukeren blir låst fast i en ugunstig avtale. Gebyrer gjør det også vanskelig å flytte pengene til en annen banks BSU2-konto, noe forbrukerne vil kunne tape på, sier forbrukerombud Gry Nergård.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer