Dagligvarehandel:

Ber kommuner endre regler for matbutikker

Konkurransetilsynet advarer kommuner mot regler om at nye dagligvarebutikker ikke kan ha et kundegrunnlag som overlapper med andre butikker i nærområdet.

DÅRLIGERE: Konkurransetilsynet mener regler i flere kommuner fører til dårligere tilbud for forbrukere. Foto: Fredrik Hagen/NTB
DÅRLIGERE: Konkurransetilsynet mener regler i flere kommuner fører til dårligere tilbud for forbrukere. Foto: Fredrik Hagen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en påpekning til Tønsberg kommune påpeker tilsynet at slike regler kan være konkurransebegrensende og gi kundene et dårligere tilbud når de skal handle dagligvarer.

– Det å hindre nye aktører fra å etablere seg er svært uheldig for forbrukerne. Færre valgmuligheter kan føre til dårligere utvalg og høyere priser for dagligvarekundene, sier konkurransedirektør Tina Søreide.

ŃYTTIG TIPS: Er du lei av at agurken etter en dag eller to i kjøleskapet blir tørr i enden? Da bør du sjekke ut dette tipset. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Ifølge tilsynet er det flere andre kommuner som har innført lignende regler. Skien og Stavanger har tidligere fått samme beskjed fra Konkurransetilsynet.

– Norske kommuner bør ikke gjøre det enda vanskeligere å etablere nye dagligvarebutikker, sier jurist Lovise Engene i Konkurransetilsynet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer