Beregn lenger tid for nytt pass

I det sentrale Østlandsområdet vil nye pass føre til at du må planlegge fornyelse i god tid før reisen.

Publisert

De fleste steder er ventetiden for å få nytt pass i dag nede i bare noen få dager eller timer. Dersom du oppdager at passet ditt holder på å gå ut, er det altså bare å jogge innom politiet og du kan regne med å ha et nytt pass i hånden innen kort tid. Men dette er på vei til å endre seg på det sentrale østlandet.

Beregn god tid

Det er flere politidistrikt som snart vil utstede nytt pass. Dette skal være sikrere mot forfalskning, og utstedes kun av Norges Bank.

Dette er datoene som gjelder for de nye passene:Drammen ca. 1. marsAsker og Bærum ca. 15. marsRomerike ca. 6. aprilOslo ca. 30. AprilFra disse datoene får du det nye passet når du bestiller som vanlig på politikontoret. Forskjellen er at det nå vil ta ca. 12 dager før du kan regne med å få passet i posten.

Nødpass

Et utgått pass kan komme som en overraskelse på den som ikke reiser ofte. Mange vil nok derfor oppleve at 12 dagers ventetid er for drygt. Men nå som tidligere vil det være mulig å få utstedt såkalt nødpass. Dette er riktignok kun gyldig for et kortere tidsrom, men kan være nok til å få den distre charterreisende gjennom begge passkontrollene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer