Butikkenes bonusordninger:

Beskjed til 2,1 millioner nordmenn

Mange har penger til gode.

I en tid der mye koster mer og renta stiger, kan det være verdt å sjekke Trumf-ordningen din! Video: Jenny Emilie Aas Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå er det nesten to milliarder kroner som venter på å bli tatt ut. Det kan komme greit med før jul, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonsdirektør i Kiwi, til DinSide.

En heftig priskrig på julematen og halv skatt på novemberlønningen til tross: Mange norske familier må snu på kronene i førjulstiden.

Da kan det komme godt med noen kroner ekstra. Totalsummen for Trumf-kunder tilknyttet Kiwi Pluss er på 1 909 129 329 kroner, noe som utgjør 899 kroner i snitt.

Saldoen har økt fra drøyt 1, 7 milliarder i fjor, og dette kommer som en konsekvens av at antall medlemskap også har økt, sier Kine Søyland, kommunikasjonssjef i NorgesGruppen.

PENGER: Mange har penger stående på disse. Foto: NTB
PENGER: Mange har penger stående på disse. Foto: NTB Vis mer

Utbytte i januar

Det er ikke bare NorgesGruppen som gir rabatter og bonuser til sine kunder tilknyttet et kundeprogram. Coop betaler utbytte i januar hvert år, og også her har mange store summer utestående.

Det vil si, ikke alt som står på Coop-kontoen er nødvendigvis opptjent bonus.

- Våre medlemmer har renteinntekter på disse pengene sine, slik at mange bruker dette som bank, og setter faktisk inn penger.

BONUS: Mange har penger til gode. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BONUS: Mange har penger til gode. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Hos Rema 1000 er rabattordningen litt annerledes. Kunder tilknyttet Æ-programmet får avslaget i kassen.

- Ta dem ut

Forbrukerøkonom Derya Incedursun i Nordea oppfordrer også til å ta ut bonusen.

- Er du i en situasjon der du trenger penger kan det være fint å ta det ut og bruke på julehandel og mat.

Eventuelt kan du spare på dem til januar, når regningene begynner å komme.

SJEKK RENTEN: Oppspart bonus er en fin buffer i desember og januar, men om du ikke trenger pengene, kan det lønne seg å plassere dem et sted med høyere rente. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
SJEKK RENTEN: Oppspart bonus er en fin buffer i desember og januar, men om du ikke trenger pengene, kan det lønne seg å plassere dem et sted med høyere rente. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer

Trenger du ikke pengene, kan det likevel lønne seg å ta dem ut, forklarer Incedursun.

- Det kommer an på hvor store beløp du har stående, men her hadde jeg nok også undersøkt om andre spareformer kan gi høyere avkastning.

Det er ingen rente på Trumf-bonusen, og rentene på Coop-bonusen varierer ettersom hvilket samvirkelag du er tilknyttet.

- Har du et stort beløp og lav rente, ville jeg nok tatt dem ut og plassert i et annet spareprodukt som kan gi høyere avkastning.

Ekstra bonusdag

- Vi ser spesielt at mange legger handelen til Trippel Trumf-torsdagene, når man får 17 prosent bonus på fersk frukt og grønt , 52 prosent bonus på bleier, bind og tamponger og 3 prosent bonus på alle andre varer, sier Arvin.

Trippel trumf betyr tre prosent bonus på alle varer, altså to prosent ekstra, for alle som er tilknyttet NorgesGruppens Trumf-program. Dette gjelder ikke bare dagligvarebutikker, men en rekke andre butikker som for eksempel Apotek1 og Mester Grønn. I tillegg kommer ekstrabonuser tilknyttet ulike butikker, som dem Arvin nevner over.

Det er det mange som benytter seg av.

- Forrige uke var opprinnelig tenkt som årets siste Trippel Trumf, og da hadde vi en omsetningsvekst på vanvittige 62 prosent mot samme torsdag i fjor.

Nå har de bestemt seg for å kjøre en ny Trippel Trumf i dag.

Bonus fra Trumf kan tas ut på en rekke måter. Du kan enten bruke dem til å betale i butikk eller overføre til kontoen din. I tillegg kan du overføre Trumf-bonusen din til Strawberry, SAS EuroBonus, eller du kan velge å donere deler av bonusen til ulike organisasjoner som Kirkens Bymisjon, UNICEF eller Turistforeningen.