Restskatt

Beskjed til 700 000 nordmenn

Snart er første frist.

SKATTEOPPGJØR: 20. august er første forfall for dem som har fått restskatt. Foto: NTB
SKATTEOPPGJØR: 20. august er første forfall for dem som har fått restskatt. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Har du fått restskatt, kan det lønne seg å betale regninga raskt. Førstkommende søndag forfaller første betaling for dem som har fått restskatt.

Har du fått beskjed om å sjekke skattemeldinga di? Dette mener spare- og forbrukerøkonom i Storebrand, Cecilie Tvetenstrand, du bør sjekke først! Reporter: Edward Stenlund. Vis mer

Dersom du har fått restskatt på 1000 kroner eller mer, deles summen opp i 2 fakturaer, forklarer Skatteetaten på sine hjemmesider. Betalingsfristen avhenger av når du mottok skatteoppgjøret ditt:

  • Dersom du mottok det i juni eller tidligere, er fristen 20. august og den andre 24. september. Merk at ettersom 20. august er en søndag, er betalingsfristen faktisk mandag 21. august.
  • Dersom du mottok skatteoppgjøret i august eller seinere, er fristen for første faktura 3 uker etter datoen på oppgjøret. Datoen for den andre fakturaen, er 8 uker etter skatteoppgjøret ditt var klart.

Ifølge tall fra Skatteetaten er det nærmere 670 000 personer som har fått restskatt og må i snitt betale rundt 30 900 kroner.

Til Vi.no forteller Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten, at dersom du ikke betaler restskatten i tide, beregnes det forsinkelsesrenter fra forfall og fram til du betaler.

- I tillegg vil det bli satt i verk tiltak for å kreve inn beløpet. Valgene av tiltak blir basert på opplysninger fra skattemeldingen og folkeregisteret, i tillegg til størrelsen på restskatten og betalingshistorikken din, forteller Gjengedal.

PS. Skylder du mindre enn 100 kroner, trenger du ikke å betale fakturaen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer