Best for barn i egen seng

- Babyer skal sove i sin egen seng! Det er budskapet fra en engelsk forening mot krybbedød.

Publisert
Sist oppdatert

Barn under seks måneder sover tryggest i sin egen seng.

Påstanden kommer fra den britiske foreningen Foundation for the Study of Infant Deaths som ønsker å unngå flere unødvendige tilfeller av krybbedød.

Ny kampanjeForeningen lanserer nå en stor kampanje for å informere foreldre om hvordan de kan unngå krybbedød. Hvert fjerde krybbe-dødsfall skjer i foreldrenes seng, og røykende foreldre øker risikoen ytterligere.

- Med den høye andelen krybbedød som skjer i foreldrenes seng, spesielt når foreldrene røyker, har vi ikke råd til å være utydelige.

- Det tryggeste stedet barna kan sove, er i en egen seng på foreldrenes rom de første seks månedene, sier organisasjonens leder Joyce Epstein til London Daily Telegraph.

Denne side oppDen norske Landsforeningen til støtte ved krybbedød er enige i at små barn bør sove alene. Men de er også opptatt av at alle småbarn bør legges på ryggen når de skal sove, for å redusere risikoen for krybbedød.

I flere år har foreningen delt ut gratis bodyer til nybakte foreldre med merkelappen "denne side opp" på brystet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.