Best helse med venner

Helse handler ikke bare om riktig mat og trening. Gode venner er også viktig om du vil ha en sunn sjel i et sunt legeme.

Best helse med venner
Publisert
Sist oppdatert

En full avtalebok holder deg ikke bare i aktivitet gjennom dagen. En undersøkelse beviser at gode sosiale forbindelser også er med på å gi deg en bedre mental og fysisk helse.

Fullstendig helseDet er en amerikansk undersøkelse av over 3.000 voksne mennesker som nå har sett på sammenhengen mellom sosiale aktiviteter og helse. Deltakerne i undersøkelsen ble intervjuet om deres fysiske helse, hvilke aktiviteter de var med på, samt deres følelsesmessige og mentale tilstand.

Forskerne som arbeider ved Wake Forest University School of Medicine i USA kategoriserte så deltakerne i flere kategorier ut i fra deres totale helsetilstand. Omtrent 19 prosent ble regnet som "fullstendig sunne" mens en tilsvarende andel falt i den dårligste kategorien "syk".

Men det er ikke bare venner som har innflytelse på vår mentale tilstand. Familien betyr vel så mye.

Helse i kirkenIkke uventet fant forskerne en sammenheng mellom fakorer som mat, røyking eller trening i forhold til helsetilstanden. Men mer overraskende var at sosiale aktiviteter også så ut til å spille en viktig rolle for deltakernes helse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer