Best med middag hjemme

Er du bekymret for tenåringen i huset? Felles middag hjemme kan redusere risikoen for rusmisbruk og psykiske helseproblemer.

Publisert
Sist oppdatert

Det har aldri vært lett å være foreldre til tenåringer. Ungdommen er jo som kjent en gjeng med ubrukelige slubberter som ikke tenker å stort annet enn å ruse seg, skulke skolen og ha ubeskyttet sex.

Men noen triks har jo foreldre gjennom tidene lært seg for å holde ungdommen i ørene. Og et av de beste rådene ser ut til å være en klassiker: Spis middag hjemme hver dag.

Klar sammenhengForskerne ved Universitetet i Minnesota, USA har undersøkt verdien av akkurat dette rådet. De intervjuet over 4,700 ungdommer fra videregående skole og ungdomsskolen i et prosjekt som har fått navnet EAT.

Forskerne fant at den fjerdedelen som spiste mest hjemme hadde minst syv måltider i uken sammen med foreldrene. I den andre enden av skalaen hadde en tredjedel av tenåringene bare to eller færre måltider med foreldrene hver uke.

Og sammenhengen mellom måltider hjemme og forskjellige problemer viste seg å være svært tydelig:

- Antallet måltider hjemme hadde en tydelig sammenheng med bruk av tobakk, alkohol og marihuana, dårlige karakterer, depressive symptomer og risiko for selvmord, skriver forskerne i sin rapport.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer