Best og verst foran TV-en

Snacks kan være både sunt og usunt. Her er din snackguide.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er helg, og du skal innta horisontalen foran TV-en minst én gang i løpet av det neste døgnet.

Og det er neppe bare mobiltelefonen og fjernkontorollen som får plass på bordet mellom deg og TV-en, men snacks i alle varianter, både søtt og salt.

Det er fort å glemme hva du virkelig stapper i deg i løpet av en TV-kveld. Her viser vi hva som er den verste og beste du kan få i deg.

Fy-lista du kan blåse iSliter du med søthunger?Alternativ kosemat

De verste

Det er best å begynne med det verste:

Popkorn. Det er et bedre alternativ enn potetgull, men sunt er det ikke! Hvis du spiser en stor porsjon og tilsetter masse fett kan du få i deg hele 1200 kalorier. Det er mye med tanke på at en kvinne på cirka 30 år som driver med moderat fysisk aktivitet trenger ca 2500 kalorier om dagen. Popcorn poppet uten fett inneholder rundt 370 kcal per 100 gram, og det er i alle fall bedre enn potetgull som ligger på rundt 530 kcal per 100 gram, ifølge Matportalen (Matvaretabellen).

Styr unna saltbombene

Sjokolade. Skal du fråtse i sjokolade gjelder det å velge med omhu. Snickers er verstingen med 280 kcal per sjokolade på 60 gram og en total fettmengde på 22 prosent! Og husk at hvis du spiser sjokoladeblandinger eller konfekter, er det lett å få i seg mer enn 60 gram på en kveld!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer