Best og verst på McDonald´s

Et eple om dagen holder legen unna, en Quarter Pounder om dagen holder businessen hans i live ...?

Det er ikke bare fy-fy å spise på McDonald´s. Det finnes noen sunnere alternativer enn Big Mac!  Foto: colourbox.com
Det er ikke bare fy-fy å spise på McDonald´s. Det finnes noen sunnere alternativer enn Big Mac! Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uansett hvor nøye du planlegger dagen, blir det ikke alltid en sunn medbrakt matpakke eller en fersk og frisk salat fra kantina til lunsj. Selv om du en gang i mellom må ty til raskere løsninger, behøver ikke løpet være kjørt i forhold til sunnhet og kalorier.

Det eneste du trenger å gjøre er vite litt mer om hva som er de beste og verste valgene å ta.

Her ser vi på hva som er sunnest og hva som er minst sunnest hos McDonald´s med tanke på kaloriinnhold og mengde salt og fett. Så lar vi valget være opp til deg!

Les også: Fæle fastfood fakta

Før du leser videre

Før du leser om ja-maten og nei-maten på McDonald´s, kan dette være verdt å ha friskt i minne:

En kvinne i 30-årene som har et normalt aktivitetsnivå har et gjennomsnittlig energibehov på cirka 2000 kcal. En voksen mann har et noe høyere energibehov på cirka 2500 kcal, ifølge GDAinfo.no.

Energibehovet er blant annet avhengig av kjønn, alder, vekt og muskelmasse. Fysisk aktivitet har også betydning for energibehovet. Jo mer aktiv man er, jo høyere er energibehovet.

Helsedirektoratet anbefaler at cirka 30 prosent av energitilførselen i hverdagskostholdet bør komme fra fett. Rådet er å spise mellom 60-75 gram fett om dagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.