Best på brukervennlighet

Når det gjelder brukervennlighet er det kun to ting som teller: Hvor lett er det å finne varen eller produktene du er ute etter, og hvor enkelt er det å gjennomføre selve bestillingen?

Publisert
Sist oppdatert

Ideelt sett skal kunden kunne finne den varen han har lyst til å kjøpe, og gjennomføre kjøpet på så få museklikk som overhodet mulig.

Hvor lett er det å finne produktet du er ute etter?

For å imponere oss er enhver nettbutikk helt avhengig av å ha en god søkemotor. Med det mener vi at søkefunksjonen skal være lett å finne, samtidig som at søket skal gi de ønskede resultater.

Alle de fire butikkene i denne testen har søkemotoren synlig plassert på skjermen, noe som gir pluss vår marg. I tillegg fungerer søket godt, det er likevel et par vesentlige forskjeller: Bortsett fra Amazon lar alle butikkene deg velge mellom søk på tittel, skuespiller eller regissør når du skal kjøpe en DVD-film. Hos Amazon må du gå inn på et avansert søk for å spesifisere søket ditt, noe som gjør det hele litt mer tungvint.

Vi synes også at det er for mye dilldall på sidene til Amazon. Sammenlignet med de andre nettbutikkene ser det ut som om de lever under parolen; "jo mere informasjon jo bedre". Det mener vi er en helt feil strategi. Amazons nettsider virker nemlig overlesset med unødvendig informasjon, og har alt for mange klikkbare lenker. For uerfarne nettshoppere vil dette virke mer forvirrende enn forklarende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer