Best pris med spot

Selv om høsten og vinteren i fjor ga høye markedspriser på strøm, har vi fortsatt grunn til å tro at markedskraft-avtaler kommer billigst ut.

Publisert
Sist oppdatert

Spotpris- eller markedspris for strøm betyr at forbrukeren betaler den samme prisen som grossistene betaler for strøm på den nordiske strømbørsen Nordpool. Denne prisen varierer svært raskt, og i takt med tilbud og etterspørsel på spotmarkedet. Som i andre tilsvarende markeder, for eksempel spotmarkedet for petroleum, er sannsynligheten for at prisen svinger fra time til time svært høy.

I tillegg til spotprisen betales det et påslag til strømleverandøren. Påslaget varierer for tiden fra ett øre til 2,5 øre pr kilowatt-time, avhengig av hvilken leverandør du velger. I vår prisliste kan du sammenlikne prisene til alle leverandørene av strøm til markeds- eller spotpris.

Inntil 10 øre billigere

Erfaringene har vist at strøm kjøpt på denne måten som oftest blir billigere enn prisen for de mer vanlige avtalene med variabel og fast pris. NVEs statistikk viser at markedspris bare unntaksvis har blitt dyrere. Ett unntak var i fjor høst .

Spørsmålet alle stiller seg er om strømprisene vil komme opp på samme nivå som i fjor. Termin-prisene på den nordiske kraftbørsen ligger nå på 26 - 27 øre pr kwh for leveranser til vinteren - godt under fjorårets priser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer