Best trening etter fire

Lungekapasiteten varierer gjennom dagen og er på topp om ettermiddagen. Da får du også mest igjen for treningen.

Publisert
Sist oppdatert

Mange funksjoner i kroppen blir påvirket av døgnrytmen vår.

Nå mener amerikanske forskere at dette blant annet kan ha konsekvenser for hvordan vi legger opp trening eller gir medisiner til lungesyke.

Sent på toppLegene ved Long Island Jewish Medical Center har undersøkt lungekapasiteten til nesten 5.000 pasienter over fem år.

Målinger av lungekapasiteten på dagtid viser at lungene jobber mest effektivt rundt klokka fire og fem på ettermiddagen. Midt på dagen var lungekapasiteten aller dårligst, i følge undersøkelsen.

Rapporten fra den omfattende undersøkelsen ble presentert på et møte i organisasjonen American College of Chest Physicians.

Maksimal effekt- Kroppens døgnrytme regulerer søvn, aktivitet, forbrenning og mange andre prosesser gjennom dagen. Rytmen påvirkes igjen av hvordan vi utsettes for sollys og mørke.

- Våre studier viser at lungefunksjonen har en egen rytme som kan påvirke hvor mye aktivitet vi tåler gjennom dagen, og dermed avgjøre det beste tidspunktet for fysiske aktiviteter, forteller forskeren Boris Medarov til BBC News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer