Boliglån

Beste boliglånsrente etter belåningsgrad

Du kan spare mye på å prute ned renta eller bytte bank.

LAVE RENTER: Mange banker setter ned rentene sine i disse dager. Se de beste tilbudene etter belåningsgrad i saken under. Foto: Eilin Lindvoll
LAVE RENTER: Mange banker setter ned rentene sine i disse dager. Se de beste tilbudene etter belåningsgrad i saken under. Foto: Eilin Lindvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå kan du få boliglånsrente under to prosent effektivt hos flere banker.

Derfor er det på tide at du sjekker tilbudene du kan få med ditt lån og din boligverdi, og enten pruter ned renta hos nåværende bank, eller bytter bank.

Dinside har samlet opp de fem beste lånetilbudene etter belåningsgrad, altså hvor stor del av boligen din som er finansiert med lån.

De beste boliglånsrentene

Rentene i oversikten under er hentet via Finansportalen den 16. april 2020.

Vi har tatt utgangspunkt effektiv rente på vanlige boliglån til en 40-åring med 25 års nedbetalingstid.

Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?

Når vi snakker om rente, er det den effektive renta du bør forholde deg til. I motsetning til nominell rente, tar den effektive hensyn til nominell rente, betalingshyppighet og termingebyr - det er rett og slett ei «totalrente».

Merk at unge boliglånskunder eller kunder med medlemskap i enkelte foreninger og organisasjoner kan få bedre renter enn oversikten viser.

Belåningsgrad 50 til 60 prosent Belåningsgrad 60 til 75 prosent Belåningsgrad over 75 prosent
Nybygger.no/Sparebanken Øst 1,86 %Nybygger.no/Sparebanken Øst 1,86 %Sparebank 1 Hallingdal Valdres 2,27 %
Bulder bank/Sparebanken Vest 1,92 %Bulder Bank 2,04 %Fana Sparebank 2,31 %
NORDirekte/Skagerrak Sparebank 1,96 %NORDirekte/Skagerrak Sparebank 2,05 %Sparebank 1 Telemark 2,43 %
Landkreditt Bank 1,97 %Fana Sparebank 2,10 % / 2,11 %Sbanken 2,45 %
Bulder bank/Sparebanken Vest 1,99 %Bulder Bank 2,13 % og Sandnes Sparebank 2,13 %Sandnes Sparebank 2,58 %

Som du ser er rentene på boliglån opp til 75 prosent belåningsgrad ganske lave sammenlignet med hvordan rentene var før coronavirusutbruddet.

Ikke alle får laveste rente

Nylig skrev Dinside om at bankene varsler rentekutt inntil et visst antall prosentpoeng, men at ikke alle kundene nødvendigvis får like stort kutt.

Siviløkonom Hallgeir Kvadsheim, kjent som «Luksusfellen»-ekspert, forteller at noen banker gir kundene ulik rente, mens andre kutter likt for alle.

- Ved alle renteendringer ser bankene sitt snitt til å «knipe igjen på marginen», men konkurransen vil til en viss grad utligne dette. Det siste året har det vært en enda større kamp om de godt sikrede boliglånet, og lavere belåningsprosent gir lavere rente i mange tilfeller, sa Kvadsheim til Dinside i denne sammenheng.

Folk med lave boliglån, derimot, opplever gjerne at bankene ikke strekker seg så langt for dem, ifølge siviløkonomen. Samtidig har konkurransen om unge kunder vært stor de siste året.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer