Beste fastrente nå

Du kan få 4,66 prosent fem år frem i tid.

Vil du ha akkurat like store utgifter hver måned? Det er ikke mange nordmenn som binder renten, men det betyr ikke at det er dumt å gjøre det. Foto: PER ERVLAND
Vil du ha akkurat like store utgifter hver måned? Det er ikke mange nordmenn som binder renten, men det betyr ikke at det er dumt å gjøre det. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere makroøkonomer har den siste uken gått ut og rådet folk som ønsker forutsigbarhet, til å binde renten nå. Årsak: Ifølge prognoser kan renten være på syv prosent i 2014.

Binde eller ikke binde? Fast eller flytende? Temaet er omstridt og også godt debattert her på DinSide.

Jo, fastrente kan lønne seg

Selv om lønnsomheten for fastrentelån for en stor del er gambling, så er det en tommelfingerregel du kan lære deg: Når fastrenten ligger over den flytende renten, kan det være gunstig å binde. Når fastrenten ligger under den flytende renten, kan du la det være.

De lange rentene (fastrentene) sier noe om markedets forventning til fremtiden. Du skal derfor ikke binde renten når den flytende renten er høy i forhold til fastrenten. Under normale forhold er det da like før den flytende renten vil falle mye, og de lange rentene vil delvis bli dratt med ned.

Hvordan er det så akkurat nå? Jo, fastrentene ligger høyere enn de flytende rentene, skjønt ikke så veldig mye.

Fokus Bank billigst

Er du en av dem som vil binde renten nå, bør du i hvert fall velge det beste tilbudet. Vi har derfor sett på de beste fastrentene nå dersom du vil binde renten for fem eller ti år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer