Beste innskuddsrenter akkurat nå

Se hvor mye du sparer på å velge banken med de beste rentene.

God innskuddsrente Rentenivåene har vært på vei ned lenge, men leter du litt, kan du fortsatt få relativt gode vilkår. Akkurat nå ligger beste BSU-rente på 5 prosent, ifølge Finansportalen. Foto: Montasje / Colourbox.com
God innskuddsrente Rentenivåene har vært på vei ned lenge, men leter du litt, kan du fortsatt få relativt gode vilkår. Akkurat nå ligger beste BSU-rente på 5 prosent, ifølge Finansportalen. Foto: Montasje / Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Styringsrenten har aldri vært lavere, og boliglånsrentene har falt betraktelig. Folk med lån og trygg jobb har stort sett mye mer å rutte med nå enn på samme tiden i fjor, og undersøkelser gjort av forskjellige banker viser at vi er blitt flinkere til å putte de ekstra pengene på bok.

- Dette viser at husholdningene ikke har avblåst den økonomiske krisen. Fordi det er usikre tider, kan vi forvente at husholdningene fortsatt vil velge å øke sparingen, sier utredningsleder Hilde Johansen i Sparebankforeningen og Nordea.

Også i Nordea blir det rapportert at folk prioriterer å spare fremfor å bruke penger.

- Folk sitter på gjerdet i forhold til forbruksmønsteret vi hadde før finanskrisen. Men vi er mer ivrige etter å spare, sa forbrukerøkonom Christine Warloe i Nordea til DinSide tidligere denne uken.

Les også: Finanskrisen har også gikk positive ringvirkninger

Stadig mindre å rutte med

Men hvor du putter pengene er ikke likegyldig. Fallende styringsrente og boliglånsrenter, betyr at også sparerentene er på full fart nedover.

Da DinSide skrev om innskuddsrenter for noen få måneder siden, var beste flytende rente på 4,74 prosent, noe som vil gi en avkastning på 2.375 kroner i året på et sparebeløp på 50.000 kroner. Akkurat nå finner ligger beste innskuddsrente på 3,60 prosent, noe som gir en avkastning på bare 1.800 kroner med det samme sparebeløpet. Med andre ord har betydelige deler av rentegevinsten forsvunnet de siste månedene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.