Beste pinnekjøtt er kåret

94 fagfolk har smakt seg frem til sin pinnekjøttfavoritt.

Kvaliteten på pinnekjøttet varierer - en stor fagjury har smakt seg frem til sin favoritt. Foto: Opplysningskontoret for kjøtt
Kvaliteten på pinnekjøttet varierer - en stor fagjury har smakt seg frem til sin favoritt. Foto: Opplysningskontoret for kjøtt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

94 fagfolk innen hotell- og restaurantbransjen har vært samlet på Wesselstuen i Bergen og kåret årets beste pinnekjøtt.

Ifølge Handelsbladet.no bestod juryen av vestlendinger med sterke pinnekjøttradisjoner og med høye krav til både smak og kvalitet.

Pinnekjøttet fra bergenske H. Brakstad Eftf. ble kåret til sesongens beste.

Også produsentene Nortura/Gilde, Naustvik Enghav og Spis nådde opp til årets finale, og disse distribuerer pinnekjøttet rundt i hele landet.

Testen ble arrangert av Nores Innkjøpspartner og har vært en årlig tradisjon i snart ti år.

– Vi gjennomfører testen for å holde konkurransen oppe blant leverandørene og for å skape litt blest om dem. I tillegg er det en sosial sammenkomst for våre medlemmer, sier Inger Voie, medlemsrådgiver i Nores, til DinSide.

TEST: Fårikål fra Fjordland - holder den mål mot hjemmelaget?

– Må til Bergen

Årets vinner, Brakstad, er en liten kjøttprodusent i Bergen som først og fremst leverer kjøtt til restauranter på Vestlandet.

– Ja, du må til restauranter i Bergens-området, men du kan imidlertid få tak i pinnekjøttet på matmarkedet Kjøttbasaren i Bergen, bekrefter de hos Brakstad.

Pinnekjøttet fra de andre finalistene er det imidlertid enklere å få tak i. Kjøttet fra både Gilde og Spis får du kjøpt i dagligvarehandelen over hele landet.

LES OGSÅ: Dette kjøttet ble populært

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer