Sparing

Beste plassering av sparepengene nå

Lavere rente på sparekonto og fondsfall gjør det vanskelig å vite hvor sparepengene bør lagres i disse tider. Ekspertene gir deg sine beste råd.

SPARE: De ulike måtene å plassere sparepenger er ikke like attraktive som ellers. Les hva du kan gjøre i saken under. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix.
SPARE: De ulike måtene å plassere sparepenger er ikke like attraktive som ellers. Les hva du kan gjøre i saken under. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Styringsrenta er nede på er historisk lavt nivå, og bankene har fulgt etter og satt ned boliglånsrentene.

Nå kan du få boliglånsrente under 2 prosent.

Men samtidig som du har fått rentevarsel om lavere boliglånsrente, har du kanskje også fått beskjed om at renta på sparekontoen settes ned.

Du har trolig også sett at fondssparingen din har falt i verdi.

Smart med sparekonto

Hvor er det best å ha sparepengene nå?

Forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 svarer at det er helt topp å ha sparepenger på konto akkurat nå.

- Da har du penger lett tilgjengelig, noe som er veldig nyttig i disse urolige tidene, og så har ikke sparepengene tapt seg i verdi, i motsetning til de som har spart i aksjefond og som har sett at verdiene har krympet kraftig i det siste, sier Gundersen til Dinside.

- Selv om sparerentene er lave, og skal bli enda lavere, er pengene helt trygge på en sparekonto, legger han til.

Elisabeth Realfsen i Finansportalen understreker at markedet for innskuddsprodukter er spill levende, og at det er mange banker som ønsker på tiltrekke seg gode sparekonto-kunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer