Beste renter - helt sikkert

Her er det best å putte sparepengene.

Publisert
Sist oppdatert

I England har horder av bankkunder stått i kø for å ta ut sparepengene sine fra Northern Rock. Den britiske banken har fått problemer etter vanskeligheter i det amerikanske boliglånsmarkedet og uroen på de globale finansmarkedene.

Bankkrisen i England kan også få nordmenn til å uroe seg for sparepengene sine. Men som DinSide skrev i en analyse tirsdag, er det liten grunn til å storme til norske banker for å hente pengene du har på bok. Om alt skulle gå galt, kan norske bankkunder prise seg lykkelige over Bankenes sikringsfond. Ordningen, som alle norske banker skal ta del i, sikrer kunder som har innskudd på inntil to millioner kroner.

Det betyr at dersom tilstandene her til lands skulle bli like dramatiske som i England, vil de aller fleste kunne puste ut.

Beste innskuddsrente

Likevel kan det være greit å finne ut hvilken bank som gir best rente på innskuddene dine. For å finne ut av dette, kan du ta en titt på DinSides oversikt over landets beste innskuddsrenter. Listen oppdateres kontinuerlig.

>> Dagens beste innskuddsrenter

Bank2 mill i 1 år
Bank22 105 676
Glitnir Bank2 105 466
Drangedal og Tørdal Sparebank2 104 418
Santander Consumer Bank2 103 371
Verdibanken ASA (fordelsprogram)2 102 533
Verdibanken ASA2 102 533
Gjensidige Bank2 102 324
Gjerstad Sparebank2 101 277
Storebrand Bank2 100 231
Nordea (Fordel)2 100 231


To millioner på bok

Siden du er sikret for inntil to millioner kroner i norske banker, har vi tatt utgangspunt i nettopp denne summen, og funnet ut hvor mye penger du sitter igjen med etter å ha plassert to millioner på bok i bankene med høyest innskuddsrente.

Som du kan se av listen til høyre, kommer Bank2 og Glitnir Bank best ut med pluss 105 676 (Bank2) og 105 466 (Glitnir) kroner på kontoen.

Beløpene som er nevnt over er regnet ut med hjelp av DinSides Banksparingskalkulator. Kalkulatoren kan finne ut hvilken bank som er mest lønnsom for deg å sette inn sparepengene dine.

Mer om sparing:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer