Bestikkes til røykeslutt

Engelske røykemotstandere går nye veier. Nå får leger en bonus på 100 pund for hver pasient som stumper røyken.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Flere engelske leger reagerer med sinne mot hva de opplever som bestikkelse av profesjonelt helsepersonell. Mens andre forsvarer programmet som kan oppmuntre flere leger til å legge press på sine pasienter for å gjennomføre røykeslutt

Vil beholde ratingenDet er stiftelsen Brent Teaching Primary Care Trust i London som nå deler ut 100 pund for hver pasient som stumper røyken. Årsaken er at organisasjonen trenger en høyere prosent av røykesluttere i sitt distrikt for å oppfylle sentrale forventninger fra helsemyndighetene.

- For at Brent skal opprettholde sin rating trenger vi at flere røykere slutter med røykingen. Vi vil betale 100 pund for hver røyker som slutter mellon i dag og 31. mars, heter det i brevet fra stiftelsen som ble sendt ut til allmenpraktiserende leger i Brent i London.

Kraftige reaksjonerHelseminister John Reid var raskt ute med å love granskning av hva han kalte "en idiotisk oppmuntring". Andre leger sluttet seg til kritikken og mente at dette var en fornærmelse mot deres stilling som objektive rådgivere i helsespørsmål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer