Kredittkort

Betal ferie­kreditten i tide

Hvis ikke kan du ende med å betale over det dobbelte av hva ferieturen faktisk kostet.

TENK SMART: Hva gjorde du i ferien, og hvordan er ståa rent økonomisk på tampen av sommeren? Bruk feriepengene deretter. Forbrukerøkonom Thea Olsen kommer med sine beste tips. Video: Danske Bank. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en undersøkelse Sparebank 1 gjennomførte før sommeren 2019, vurderte over 300 000 nordmenn å feriere med lånte penger, altså kreditt. Samtidig svarte 180 000 nordmenn som skulle på sommerferie i 2019 at de ikke hadde nedbetalt ferien fra året før ennå.

Og dette var før pandemien traff oss og mange gikk inn i ei privatøkonomisk krise.

Smart med kreditt, hvis ...

Det er imidlertid ikke det å betale ferien med kredittkort i seg selv som er feil. Flere økonomieksperter anbefaler faktisk folk å bruke kredittkort, spesielt når de handler på nett, fordi de da får ekstra beskyttelse gjennom finansavtaleloven, og det er gjerne reiseforsikring inkludert også når du betaler med kredittkort.

Problemet oppstår først når du ikke passer på å ha nok penger på konto til å betale hele kredittkortregninga når den kommer - for da begynner de skyhøye rentene å løpe.

Fra 30 000 til 61 000 kroner

Forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 advarer deg mot å betale kun det minst mulige månedsbeløpet på kredittkortregninga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.