Betal for å vinne debatten

Hvis du betaler nok, kan du vinne bensindebatten.

Er du for eller imot lavere bensinpriser? Nå kan du betale på QXL for å vinne debatten. Foto: Colourbox.com
Er du for eller imot lavere bensinpriser? Nå kan du betale på QXL for å vinne debatten. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
- Pengene som tilhengerne av lavere bensinpris betaler inn går med til å kjøpe inn bensin, som vi deler ut til QXL-brukerne.Frode Hovland i QXL


Er du dårlig til å argumentere, kan du betale for å vinne debatten. Et kreativt innspill i bensindebatten kommer nå fra auksjonsnettstedet QXL.

På tjenesten som kalles verdibørsen, må de som stemmer virkelig stå for det de mener - ved å betale per stemme.

– Verdibørsen skal fungere som en humørfylt temperaturmåler på samfunnsdebatten i Norge, samtidig som vi håper den vil generere inntekter til gode formål som folk flest er opptatt av. Nå blir det spennende å se om folk vil legge mer enn ord i den første debatten som tar for seg bensinprisene, sier Frode Hovland i QXL.no, i en pressemelding.

Ned med bensinprisen leder

I skrivende stund er omkring 200 betalende stemmer registrert, hver pålydende fem kroner. Det er en stor overvekt av stemmer for lavere bensinpriser.

- Hva pengene går til, det kommer an på hvilken debatt man betaler for. Fremtiden i våre hender bestemmer hvilken organisasjon som får pengene som kommer inn på miljøsiden. Pengene som tilhengerne av lavere bensinpris betaler inn går med til å kjøpe inn bensin, som vi deler ut til QXL-brukerne. Ingen av debattpengene går til administrasjonskostnader, sier Frode Hovland i QXL til DinSide.

En annen måte å presse drivstoffprisene på, er å bli bensinrapportør for DinSide

Hard nettdebatt

Debatten om bensinprisene raser blant annet på Facebook, grupper som ”Protestaksjonen mot høye bensinpriser” og ”Oss som har større drømmer enn billig bensin”, er motparter i debatten.

Arild Hermstad, fra Fremtiden i våre hender, og Jan Frode Rønningen, som står bak Facebookgruppa som ønsker protestaksjon mot de høye bensinprisene, tror begge de vinner diskusjonen.

Bare venn deg til det!

Sutrete

Rønningen peker på Facebookgruppas medlemstall på 130.000 medlemmer, som en årsak til hvordan ”Protestaksjonen mot høye bensinpriser” kan vinne bensinprisdebatten. Mens Hermstad mener at nordmenn må begynne å bry seg om annet enn sin egen navle.

- I forhold til inntektsnivå, har vi lave bensinpriser. I Afrika og Asia har ikke folk råd til å bruke bilen til de nødvendigste ting. Da blir det rimelig sutrete å klage over en økning på 5 øre literen, sier Hermstad.

Les også: Oppfordrer til boikott av Shell og Statoil


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer