Betal inn mer enn de krever

Kredittkortselskapene tjener godt på kunder som ikke oppdager hele regningen.

Enten du får fakturaen tilsendt, eller mottar den i nettbanken, bør du passe på at du betaler nok ved forfall. Foto: PER ERVLAND
Enten du får fakturaen tilsendt, eller mottar den i nettbanken, bør du passe på at du betaler nok ved forfall. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bruker du kredittkort, vet du mest sannsynlig at dette ikke er gratis dersom du ikke betaler beløpet innenfor den rentefrie perioden. Likevel har vi anbefalt å bruke kredittkort på ferie fordi dette gir deg bedre kontroll dersom du skulle bli utsatt for kortsvindel.

>>>Dette koster ferien på kreditt

Nå som ferien er over for de fleste, er det likevel noe du bør passe på: Regningene fra kredittkortselskapene er i nesten alle tilfeller utfylt med et minimumsbeløp som du skal betale til forfall. Dette beløpet må ikke forveksles med hva du må betale inn for å unngå rentekostnader.

Alle kredittkortutstedere opererer med et beløp som du skal betale inn hver måned dersom du har brukt kortet, men dette beløpet er bare en brøkdel, gjerne to-tre prosent, av det du faktisk har brukt. Dersom du ikke er oppmerksom og betaler inn alt du skylder, vil rentene begynne å løpe.

- Kan unngå store utgifter

– Vi ser at forbrukere kan unngå store utgifter ved å betale unna kredittkortgjeld innen forfallsfrist. Nå fakturaene kommer ferdigutfylte med minimumsbeløp, er det lettere for forbrukere å opptre på en ikke-optimal måte. Det beste hadde vært ikke å ha minimumsbeløp, for da tvinges forbrukeren til å tenke over hva hun eller han kan betale, sier Jorge Jensen i Forbrukerrådet til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer