Kredittkort

Betal kredittregningen i tide

Det blir fort dyrt hvis du ikke betaler innen fristen.

DEN SURE SVIE: Tok det litt av under black friday og resten av julehandelen? I disse dager dumper kredittkort-regningene ned i postkassen, og du gjør lurt i å betale hele beløpet i ett jafs. Hvis ikke du klarer det, bør du legge en god plan. Foto: Shutterstock/NTB scanpix.
DEN SURE SVIE: Tok det litt av under black friday og resten av julehandelen? I disse dager dumper kredittkort-regningene ned i postkassen, og du gjør lurt i å betale hele beløpet i ett jafs. Hvis ikke du klarer det, bør du legge en god plan. Foto: Shutterstock/NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Det er fort gjort å legge alt av hverdagskrav og -forpliktelser til side når julefreden har senket seg, og det er for all del viktig å slappe av når du får noen etterlengtede feriedager, men én ting må du ikke forsømme: Kredittkortregningen.

Dersom du slo deg løs på black friday, slik at årets julegaver ble sikret til en rimeligere pris, eller du har handlet flere av gavene på nett gjennom november og desember, vil nemlig kredittkortregningen ha forfall i disse dager.

- Vanligvis er det rundt to ukers betalingsfrist fra kredittkortregningen sendes til beløpet må betales. For eksempel hvis fakturadatoen er 15. desember, vil fristen være 30. desember, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank til Dinside.no.

Har du forfall på kredittkortet den 10. desember, vil du ikke få transaksjonene fra black friday på fakturaen før 10. januar, eksemplifiserer DNB.

Hvis du deler opp betalingen

Det er likevel ingenting i veien for å betale inn på kredittkortet når du selv måtte ønske, uavhengig av forfallsdatoen på fakturaen, og da er det selvfølgelig fordelaktig å betale før fristen går ut, slik at de dyre rentene ikke begynner å løpe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer