Betal restskatten i mai

Så slipper du å betale ekstra renter.

Betaler du restskatten innen 31. mai, slipper du unna Skatteetatens rentetillegg. Foto: COLOURBOX.COM
Betaler du restskatten innen 31. mai, slipper du unna Skatteetatens rentetillegg. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Første forfall på restskatten er 20. august. Betaler du i vår, slipper du imidlertid unna rentetillegg på den utestående skatten.

Rente for et helt år

Foreløpige tall fra Skatteetaten viser at hele 791.000 nordmenn har fått restskatt for 2011. I gjennomsnitt er det snakk om 17.184 kroner per skattebetaler som skylder restskatt. Altså vil det lønne seg å slippe unna et ekstra rentetillegg på dette beløpet.

Det kan du gjøre ved å betale restskatten innen 31. mai. Venter du derimot med betaling til i august, blir det lagt til rente på 1,26 prosent, som beregnes fra og med 1. juli 2011 frem til første forfallsdato 20. august.

– Utgangspunktet for rentesatsen er Norges Banks styringsrente per 1. januar i det aktuelle året, som reduseres med 28 prosent, forteller Live Sandven Slettebø i Skatteetaten til DinSide.

Innbetaling skjer i din egen nettbank, og du finner riktig kontonummer og KID-nummer i selvangivelsen din.

Les også: Kanskje har du også penger til gode herfra?

Betal innen forfall!

Har du ikke mulighet til å betale restskatten nå, bør du uansett passe på å betale ved forfall.

Fikk du over 1.000 kr i restskatt, deles beløpet i to terminer med første forfallsdato 20. august, ifølge Skatteetaten.no.

Betaler du ikke første termin av restskatten ved forfall, regnes hele beløpet som forfalt til betaling. Og da påløper det en forsinkelsesrente som er langt høyere enn 1,26 prosent.

– For den som ikke overholder forfallsdato for restskatt blir det fort dyrt, da det blir beregnet en forsinkelsesrente på 8,75 prosent fra dag én, sier Helge Dalen, administrerende direktør i Bank 2 i en pressemelding.

Får du derimot penger igjen på skatten, kan det være gunstig å bruke beløpet på å betale ned ekstra på boliglånet. Skatteetaten begynner å sende ut årets skatteoppgjør 25. juni.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer