Betal riktig skatt

Var du blant de mange som fulgte rådene om å binde renta i fjor, må du ikke bare bite i gresset - du må også søke om nytt skattekort.

Publisert
Sist oppdatert

Er du blant oss som tilhører den store grå massen? Har ikke du heller gjort noe spennende i fjor? Trøsten, om enn mager, er i alle fall at vi foreløpig kan slappe helt av med skattekortet.

Men kanskje ikke lenge. Hvis rentenivået forandrer seg mye - det være seg opp eller ned - må du be likningskontoret om en ny beregning.

IKT-systemer kan ikke tenke selv - bare gjøre som de blir fortalt. Dette gjelder også Skatteetatens systemer. Ditt skattekort for 2004 er nemlig basert på opplysningene om hvordan du levde i 2002. Alle som har gjort noe nytt i 2003 har derfor mange gode grunner til å sjekke om skattekortet for i år holder. Det er slett ikke sikkert at myndighetene har fanget opp at livet ditt er forandret.

Trykk her for å gå rett til skattekalkisen

Bandt du renta?

Mange valgte å binde renta i fjor vår, på rundt 6 prosent. Var du blant disse, betaler du sannsynligvis for mye i skatt med det skattekortet du har mottatt for i år.

Med et lån på en million, vil du bli trukket med cirka 7000 for mye i skatt i år.

Skatteetaten har nemlig redusert renteutgiftene fra 2002 med 44%, og brukt det nye tallet som beregningsgrunnlag for skatten din i 2004. Mer om beregningsgrunnlaget kan du lese i vår tidligere artikkel her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer