Betal riktig skatt

Var du blant de mange som fulgte rådene om å binde renta i fjor, må du ikke bare bite i gresset - du må også søke om nytt skattekort.

Publisert
Sist oppdatert

Betal riktig skatt

  Betal riktig skatt


   Er du blant oss som tilhører den store grå massen? Har ikke du heller gjort noe spennende i fjor? Trøsten, om enn mager, er i alle fall at vi foreløpig kan slappe helt av med skattekortet.

   Men kanskje ikke lenge. Hvis rentenivået forandrer seg mye - det være seg opp eller ned - må du be likningskontoret om en ny beregning.

   IKT-systemer kan ikke tenke selv - bare gjøre som de blir fortalt. Dette gjelder også Skatteetatens systemer. Ditt skattekort for 2004 er nemlig basert på opplysningene om hvordan du levde i 2002. Alle som har gjort noe nytt i 2003 har derfor mange gode grunner til å sjekke om skattekortet for i år holder. Det er slett ikke sikkert at myndighetene har fanget opp at livet ditt er forandret.

   Trykk her for å gå rett til skattekalkisen

   Bandt du renta?

   Mange valgte å binde renta i fjor vår, på rundt 6 prosent. Var du blant disse, betaler du sannsynligvis for mye i skatt med det skattekortet du har mottatt for i år.

   Med et lån på en million, vil du bli trukket med cirka 7000 for mye i skatt i år.

   Skatteetaten har nemlig redusert renteutgiftene fra 2002 med 44%, og brukt det nye tallet som beregningsgrunnlag for skatten din i 2004. Mer om beregningsgrunnlaget kan du lese i vår tidligere artikkel her.

   Med fremtidstro

   Men mye hyggeligere ting kan jo også ha hendt deg i fjor. For eksempel kan du ha kjøpt bolig for første gang, og tatt opp boliglån. I så fall bør du sjekke om skatteetaten har oppfattet din nye status som boliglånsslave.


   Skjema for søknad om nytt skattekort kan du laste ned her.

   Nye regler for skilte

   Skilte du deg for noen år siden, måtte du beregne skatten din med de gamle bidragsreglene inntil 1. oktober i fjor. I fjor besluttet stortinget at barnebidrag skulle holdes utenfor skattesystemet, og årets kalkulator ber derfor heller ikke om disse opplysningene.

   Trykk her for å gå rett til skattekalkisen

   Mer om

   Vi bryr oss om ditt personvern

   dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

   Les mer