Betaler du 50.000 for mye?

Det er oppsiktsvekkende store forskjeller på bankenes utlånsrenter.

Ikke gi bort unødvendig mye penger til banken din. Foto: Per Ervland
Ikke gi bort unødvendig mye penger til banken din. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med dagens rentesatser er det hele 3,5 prosentpoeng som skiller billigste og dyreste bank på boliglån. Da har vi sett på hvilken rente du får på et lån til 2 millioner kroner med 80 prosent belåningsgrad, og vi har tatt utgangspunkt i bankenes standardlån.

Den sjokkerende sannheten er at du sparer 4.200 kroner i måneden, eller 50.400 kroner i året på å bytte fra landets dyreste til landets billigste bank, gitt at differansen mellom bankenes renter holder seg stabil.

Her får du tips om hvordan du kan få bankenes beste rente

Henger etter

En kundebehandler hos Tolga-Os Sparebank forteller at deres utlånsrenter vil bli justert ned for eksisterende lånekunder den 18. februar. Det er likevel et godt stykke igjen før de kan hamle opp med de billigste bankene. Mange banker kuttet i rentene i forrige uke, og det betyr at boliglånskunder med trege banker, går glipp av flere tusen kroner i differanse.

Ivar Larsen hos Jernbanepersonalets Bank og Forsikring sier til DinSide at utlånsrenten vil bli satt ned til 5,40 for eksisterende kunder fra 3. februar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer