Betaler du for mye på lånet?

Ta affære, lek sentralbanksjef for en dag, og kutt renten.

Publisert
Sist oppdatert

Onsdag satte sentralbanksjefen opp renten med 0,25 prosentpoeng. Dette er femtende gang renten heves, siden bunnivået på 1,75 prosent i 2004.

Dersom du har en million i lån, og banken din har fulgt Norges Banks rentehevinger, vil det si at renteutgiftene dine har økt med 37.500 kroner per år. Tar vi hensyn til rentefradraget, vil det si at dine faktiske utgifter har økt med 27.000 kroner per år, mer enn to tusen kroner per måned.

Men må du betale så mye?

Når renten går oppover er det viktigere enn noen sinne å sørge for at du har best mulig rentebetingelser. Det kan du finne her:

Finn beste boliglånsrente for 1 million kroner

Finn beste boliglånsrente for 2 millioner kroner

Lettere å bytte bank

Dersom du har byttet bank før, vet du at det kan medføre endel komplikasjoner. Du må lære deg nytt kontonummer, og nye koder for innlogging og kontofon. I tillegg må alle autogiroer og e-fakturaavtaler settes opp på nytt.

Fra første mai blir dette litt lettere. Nye regler pålegger bankene å samarbeide. Din nåværende bank må hjelpe deg å overføre penger, avslutte konto - samt skaffe oversikt over faste betalingsoppdrag, betalinger som allerede er lagt inn på forfall, flytte AvtaleGiroer og å innfri lån og kreditter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer