Betaler du for mye skatt?

Et nytt skattekort kan være løsningen hvis økonomien har blitt vel trang.

Det er fort gjort å regne ut om du betaler for mye i skatt. Foto: Colourbox.com
Det er fort gjort å regne ut om du betaler for mye i skatt. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du i pengenød og trenger å gjøre noe justeringer? Hvorfor ikke justere beløpet du betaler i skatt?

Sannsynligheten for at du betaler for mye skatt er stor. Tall fra Skatteetaten viser at de betalte ut 21 milliarder kroner i tilgodebeløp til norske husholdninger i 2008. Over to millioner nordmenn får hvert år penger tilbake på skatten. I år var det nøyaktige antallet 2.248.000 personer.

Skal du betale mer eller mindre skatt i 2009? Regn ut her

Ingen gunstig sparing

Det er nok mange av oss som bevisst betaler inn litt mye skatt fordi følelsen av å få utbetalt skattepengene i juni eller oktober (30 prosent fikk utsatt oppgjøret til oktober i år), gir en god start på sommeren.

På et tidspunkt var det ikke dumt å la kemneren ta hånd om disse pengene så lenge. Rentesatsen fra Skatteetaten har i noen år ligget over sparerentene du kunne få i de fleste banker. Nå er imidlertid situasjonen en annen.

De som fikk skatteoppgjøret i juni, fikk 3,6 prosent rente på det som var for mye innbetalt. For de som fikk skatteoppgjøret i oktober, ble renten noe bedre, nærmere bestemt 4,5 prosent. Til sammenligning kan du nå få over 7 prosent rente på sparekonto i enkelte norske banker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer