Betaler du for mye?

FORBRUK: Selv om strømprisene fortsetter å falle er det ingen tvil: Noen selskaper er raskere til å sette ned prisen enn andre. Her kan du se hvordan din leverandør ligger an.

Publisert
Sist oppdatert

Synes du strømmen har blitt mistenkelig billig? Da bør du huske på at ansvaret for å kreve inn forbruksavgiften har blitt overført fra strømleverandørene til nettselskapene.

Det betyr at nettleien har økt med 11,99 øre per kWh, samtidig som strømprisen har blitt tilsvarende redusert.

For deg som mottar separate regninger for strøm og nett, vil altså regningen fra strømleverandøren bli lavere, mens regningen fra nettselskapet blir høyere. Kunder som har strøm og nettleie på samme regning, skal altså ikke merke noen forskjell på totalsummen.

I tillegg har forbruksavgiften økt fra 9,5 øre, til 9,67 øre.

Hvem er billigst?

Med en pris på 32 øre per kWh er det Telinet som akkurat nå er billigst blant de landsdekkende strømleverandørene. Vær imidlertid oppmerksom på at Telinet krever et fastbeløp på 390 kroner i tillegg.

Blant de landsdekkende leverandørene som ikke krever fastbeløp er det Gudbrandsdal Energi som kommer best ut. Prisen er 35,22 øre per kWh. Trykk her for å se alle prisene.

Men følger alle med?

Mange leverandører er flinke til å øke prisen når markedet endrer seg. Men når prisene skal settes ned, tar det ofte lang tid før du som kunde får dra nytte av prisfallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer