Betaler du rett pris?

Dagligvarehandelen blir beskyldt for juks.

Sjekker du kvitteringen når du har handlet? Du kan ha betalt for mye. (Illustrasjon: Per Ervland)
Sjekker du kvitteringen når du har handlet? Du kan ha betalt for mye. (Illustrasjon: Per Ervland) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Matjuksing er en næring i vekst. Stigende priser og knapphet på verdensmarkedet gjør juks enda mer lønnsomt enn før. Det er ikke lett å sjekke om maten som havner i handlekurven, er prima vare.

Du ser sikkert på datomerkingen. Kanskje leser du innholdsdeklarasjonen også. Likevel er sjansen stor for at noe av mat og drikke inneholder dårlige råvarer, eller er noe annet enn det gir inntrykk av. Matjuks er god butikk."

Det skriver Forbrukerrådet på sine nettsider.

I Storbritannia regner man med at opptil ti prosent av all mat og drikker er utsatt for en eller annen form for juks. At det også jukses i Norge, er det liten tvil om, skriver Forbrukerrådet.

Juks med pris

Juks med matens innhold er en ting, men flere DinSide-lesere reagerer også på det de opplever som prisjuks. I debattinnlegg under saken Her kjøper du fårikål skriver leserne følgende:

"Kjøper aldri fårikålkjøtt eller noe annet på Rema 1000, da de har en pris for kundene ute i hyllene og en annen (høyere) pris i kassen for seg selv, samt at de slår gjerne inn varene 2 ganger i kassen. Så følg med..."

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer