Betaler på defekt utstyr

Hjemme-pc-ordninger er ikke forbrukerkjøp, så fem års reklamasjonsfrist gjelder ikke.

FINE FARGER Som moderne kunstverk ville noen kanskje funnet mening i Mac'en til Jon Arne Jensen, som datamaskin er den ubrukelig.
FINE FARGER Som moderne kunstverk ville noen kanskje funnet mening i Mac'en til Jon Arne Jensen, som datamaskin er den ubrukelig. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Åfjord i Trøndelag sitter Jan Arne Jensen med en defekt Mac. - Vel, tenker du kanskje, - reparér den eller kast den. Problemet er at det ikke er Jensens Mac. Det er finansieringsselskapet Siemens Finans AB som eier maskinen. De har leaset den til Jensens arbeidsgiver som trekker Jensen i lønn for bruk av utstyret.

Dette er et nokså vanlig arrangment, som tusenvis av nordmenn kjenner som hjemme-pc-ordningen. Siden selgeren av maskinen, Humac i Oslo, har solgt til et annet selskap, Siemens Finans, gjelder ikke reklamasjonsfristen i Forbrukerkjøpsloven. Mellom næringsdrivende følger garantier og reklamasjoner av de avtaler partene inngår ved kjøpet. I dette tilfellet var det ett års garanti på utstyret.

KALKULATOR: Beregn hjemme-pc-ordning for deg

En svarteper fra Apple

- Det er LCD-skjermen som har røket, sier Jensen. - Humac sier det koster 10.000 kroner å reparere den, og det er like mye som nytt utstyr ville kostet. Det er uaktuelt for meg å påta meg denne kostnaden. Men problemet er at avtalen med arbeidsgiver løper videre. Jeg blir månedlig trukket i lønn for utstyr jeg ikke kan bruke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer