Nav

Betalingen kan bli stoppet

Nå er Nav i gang med sine årlige leveattestkontroller.

LEVEATTEST: I disse dager er det flere som mottar informasjonsbrev om leveattest. Foto: Ørn E. Borgen/NTB
LEVEATTEST: I disse dager er det flere som mottar informasjonsbrev om leveattest. Foto: Ørn E. Borgen/NTB Vis mer
Publisert

Det er for å sikre at utbetalingene går til riktig mottaker. Dermed kan du bli bedt om å levere leveattest, om du er bosatt i utlandet og får pensjon eller uføretrygd fra Nav.

- Leveattestene gjelder pensjon og uføretrygd fra folketrygden og Statens pensjonskasse, samt krigspensjon. Du som skal sende leveattest, vil få et skjema og informasjonsbrev, skriver Nav.

Videre informerer Nav at leveattester for 2023 til pensjonsmottakere bosatt i utlandet blir sendt i slutten av mars. Fristen for å sende inn attesten er 30. mai.

- Hvis du ikke sender leveattesten innen fristen, eller skjemaet mangler bekreftelse eller underskrift, vil utbetalingen din etter en påminnelse bli stoppet. Vi stopper ikke utbetalingene før den nye fristen er utløpt.

Årets kontroll omfatter mottakere over 80 år som er registrert bosatt i land utenfor EØS-området, men det er noen unntak:

  • Afghanistan, Bhutan, Jemen, Libya, Syria, Turkmenistan, Ukraina
  • EØS-landene Spania, Tyskland og Østerrike

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer