Ødelagt magnetstripe på betalingskort

Betalingskortene sluttet å fungere i USA

Det samme skjedde to år på rad. Det kan skyldes mobilomslaget, sier Skandiabanken.

MAGNETEN KAN SKADE KORTENE: Enkelte mobilomslag kan ha så sterk magnet at det kan avmagnetisere kortene dine. Det kan skape trøbbel for deg når du er i utlandet, noe vi selv fikk erfare. Foto: Bjørn Eirik Loftås
MAGNETEN KAN SKADE KORTENE: Enkelte mobilomslag kan ha så sterk magnet at det kan avmagnetisere kortene dine. Det kan skape trøbbel for deg når du er i utlandet, noe vi selv fikk erfare. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS: Årets CES-messe i Las Vegas er over for denne gang, og avslutningen på messa kunne fort blitt mager, i hvert fall hva angår næringsinntak for Dinsides utsendte journalist.

Lørdag oppdaget jeg nemlig at begge betalingskortene mine hadde sluttet å virke. Verken minibanker eller betalingsterminaler klarte å lese dem. Enten fikk jeg melding om at kortet var uleselig, eller ingen tilbakemelding i det hele tatt - som om det var bibliotek-kortet mitt jeg hadde dratt gjennom leseren.

Det samme skjedde under messa i fjor. Jeg fikk da nye kort etter hjemkomst, og antok at problemet var løst.

Med 15 dollar i lomma og tre dager igjen til hjemreisen, kjente jeg straks de første rykningene i panikknerven. Før den tok helt overhånd, bestemte jeg meg for å gjøre et siste forsøk i en minibank inne på et supermarked. Endelig - den klarte å lese kortet, og jeg sørget for å ta ut nok til både resten av denne turen og sikkert også neste.

Årsaken? Magnetstripen på kortene mine var skadet. Nå hadde jeg mest sannsynlig funnet en minibank som kunne lese chippen på kortet i stedet. Ren flaks, skulle det vise seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer