Betalingsutsettelse - så mye koster det

Se regneeksemplene på hvor mye betalingsutsettelsen vil koste deg.

Publisert
Sist oppdatert

Priseksempel

Elkjeden Expert annonserer nå en 37" Panasonic plasma-TV til 19.999 kroner (men la oss, for enkelhets skyld, si 20.000). I samarbed med GE Bank kan du velge opptil 9 måneders betalingsutsettelse til 0 prosent rente, mot et utsettelsesgebyr på 425 kroner i perioden 1. - 15. januar. Dette gjelder for beløp opptil 50.000 kroner.

Her kan du se hvor mye det vil koste deg, og hva den effektive renten vil bli om du innfrir hele beløpet etter ni måneder, om du betaler tilbake halvparten etter ni måneder - eller om alle gode spare-intensjoner brister, og du går for avbetaling over ett år, etter ni måneder.

Om du innfrir 100%Er du smart og strukturert, sparer du de neste ni månedene, slik at du har 20.425 kroner klare når det er tid for å betale. Regner du med utsettelsesgebyret på 425 kroner tilsvarer dette en effektiv månedlig rente på 0,23 prosent. Litt mer enn de lovede 0%ene, med andre ord. I rene kroner og øre vil det imildertid ikke koste deg et eneste øre mer enn de lovede 425 kronene ekstra.

Om du innfrir 50%Å betale tilbake hele beløpet kan imidlertid bli vanskeligere enn du tror. Ofte er en uforutsett utgift eller to nok til å forhindre full tilbakebetaling innen fristen. Vel - det finnes en løsning: Du kan velge å betale tilbake deler av beløpet, og betale resten i månedlige avdrag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer