Betalt ferien med kredittkort?

Ikke la det koste deg dyrt i etterkant av ferien.

RENTEFRITT: Kredittkortet gir deg et rentefritt lån, såfremt du faktisk betaler tilbake alt du har brukt i løpet av den rentefrie perioden. Hvis ikke kan kredittkortbruken koste flesk. Foto: COLOURBOX
RENTEFRITT: Kredittkortet gir deg et rentefritt lån, såfremt du faktisk betaler tilbake alt du har brukt i løpet av den rentefrie perioden. Hvis ikke kan kredittkortbruken koste flesk. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En SIFO-rapport fra juni i år viser at hele 49 prosent av oss betaler reiser med kredittkort. Dette har sine fordeler, blant annet fordi du er bedre sikret mot eventuelle konkurser og svindel.

Samtidig kan feriereisen bli ekstra dyr om du ikke passer på å betale kredittkortgjelden så fort som mulig.

Er din kommune blant Norges dyreste?

Betal kredittkortgjelden først

Bruk av kredittkort tilsvarer å få et rentefritt lån - om du passer på å betale hele det skyldige beløpet innen den rentefrie perioden til kortet.

Det er det ikke alle som gjør. I SIFO-surveyen svarer 26 prosent, altså hver fjerde person, at de bare betaler et avdrag og ikke hele den skyldige summen når de mottar kredittkortregningen.

Det selv om kredittkorttilbyderne skal ha gått bort fra bruken av minstebeløp, som normalt utgjorde en brøkdel av det du skyldte kredittkortselskapet.

Som Dinside har tipset om tidligere, bør man alltid betale den dyreste gjelden først, altså der du betaler høyest rente. Dermed bør du heller betale ned kredittkortgjelden enn å betale ekstra på boliglånet eller plassere pengene på en sparekonto.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer