Svindlet på Finn.no

Betalte 15 000 kroner, men fikk ikke veska

Kvinne ble dømt for å ha svindlet ei annen kvinne på Finn.no. Slik unngår du å gå i samme fella.

LURT: Det ble betalt tusenvis av kroner for ei veske som aldri ble sendt til kjøperen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
LURT: Det ble betalt tusenvis av kroner for ei veske som aldri ble sendt til kjøperen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig ble ei kvinne på 43 år dømt i Stavanger tingrett for å ha lurt ei annen kvinne på Finn.no.

Det var 1. september 2020 at 43-åringen la ut ei veske til salgs på Finn.no med en prislapp på 15 000 kroner. En kvinne responderte på annonsen og det ble avtalt at hun skulle overføre pengene, og så skulle den dømte kvinna sende veska via posten, skriver Rogalands avis.

Fornærmede sendte pengene, men mottok aldri veska.

Droppet sporing

Ifølge dommen fastholder kvinna at hun sendte veska i posten som avtalt, men dette har retten valgt å se bort fra ut fra flere forhold.

Det ble, blant annet, avtalt mellom de to kvinnene at pakken med veska skulle spores, uten at sporing faktisk ble benyttet.

I tillegg oppga kvinna falskt navn i annonsen, noe hun ikke har gitt noen god forklaring på, og hun responderte heller ikke når kjøper tok kontakt via chatten på Finn.no og etterlyste veska.

Må betale erstatning

Kvinnen bak Finn-svindelen ble også konfrontert i retten med å ha kjørt uten førerkort og i ruspåvirket tilstand, samt for et tyveri.

Tingretten kom fram til at hun for det hele skulle dømmes til ubetinget fengsel i 24 dager og 10 000 kroner i bot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer