Istanbul:

- Betalte 22 000 per øl

Byturen ble en dyr affære for nordmannen i Istanbul.

SVIMLENDE SUM: En nordmann på besøk i Istanbul ble trukket til sammen 133 198 kroner for seks glass øl. Foto: NTB/Cemal Koyuk/REX
SVIMLENDE SUM: En nordmann på besøk i Istanbul ble trukket til sammen 133 198 kroner for seks glass øl. Foto: NTB/Cemal Koyuk/REX Vis mer
Publisert

En nordmann på besøk i Istanbul ble trukket til sammen 133 198 kroner for seks glass øl, skriver Dagens Næringsliv, som viser til en fersk avgjørelse fra Finansklagenemnda.

Mannen mener ifølge avisa han er blitt svindlet, men har ingen forklaring på hvordan det kan ha skjedd. Ifølge ham selv skal regninga for seks øl ha kommet på 630 tyrkiske lia, tilsvarende rundt 337 norske kroner.

Da nordmannen skulle trekke Visa-kortet sitt i nattklubbens betalingsterminal, fikk han beskjed om at transaksjonen ble avvist. Han ble derfor nødt til å taste koden sin på nytt to ganger.

Mannen selv mener det er mistenkelig at bartenderen beholdt samtlige kvitteringer, skriver DN.

I bankens redegjørelse til Finansklagenemnda heter det at de mener det er kortholderen som har foretatt og godkjent transaksjonene.

- Når han selv har vært på nattklubben, erkjent å ha tastet koden fire ganger og har kortet i behold, tilsier dette at transaksjonene er foretatt av kortholder. Det er ikke uvanlig at summene på det som er å få kjøpt på slike nattklubber kommer opp i tilsvarende som i angjeldende sak, skriver banken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.